Toppezot van BierHet duo Dirk en Karin van Acker vormt de drijvende kracht van Toppezot van Bier. Dit Belgische echtpaar deelt een grote passie voor Belgische bieren. Ze volgden talrijke biercursussen waar zij veel bierkennis opdeden.

Onder de vlag ‘Toppezot van bier’ organiseren ze tal van activiteiten en bieden ze verschillende diensten waarbij zij hun passie voor bier met jou delen.

Hieronder vertelt Karin het verhaal achter Toppezot van bier, Up toer mè Toppezot en de B&B Lupuline.

Van jongs af aan heeft Dirk al een passie voor de Belgische bieren. Dankzij hem heb ik ook die microbe te pakken gekregen.

Horecaverleden met bier
Tesamen zijn we aan ons eerste project begonnen, de Bergamo Sfeerwinkel. Hier hadden we een kleine horecahoek, de klanten konden daar al genieten van enkele biertjes. Ook konden ze bier in een geschenkverpakking meenemen naar huis.
Ons volgende project was Bergamo Koffie-Kaffee dit was een koffiehuis, maar ook hier stelden we de bierkaart met passie samen. We genoten ervan de klanten te helpen een goede keuze te maken uit onze bierkaart. We begonnen hier met thema-avonden rond bier. We werkten enkel met de kleine brouwerijen en niet met de commerciële brouwerijen.

Bierspeciaalzaak met aandacht voor kleine brouwerijen
Daarna was het hek helemaal van de dam en begonnen we de bierspeciaalzaak Den Toogoloog in Middelkerke. We werkten met kleine brouwerijen en zagen met welke passie zij bezig waren en we wilden dit ook in onze zaak laten blijken, door de klanten in de watten te leggen.
De brouwers gaven hun passie door aan ons en wij wilden die doorgeven aan onze klanten.

Curssussen en degustaties
We bleven niet ter plaatse trappelen, maar we verdiepten ons steeds meer en meer in de wereld van de passionele brouwers. We volgden meerdere cursussen en bouwden uitgebreide kennis van bier op. Omdat we onze kennis en onze passie graag delen, zijn we degustaties in Den Toogoloog gaan geven, maar ook op andere plaatsen. Deze diensten bieden we nu aan vanuit Toppezot van Bier.

Besmetten met passie voor Belgisch speciaalbier
We hebben onze bierspeciaalzaak Den Toogoloog in 2014 verkocht. Maar hiermee is onze passie voor het bier niet vervlogen, integendeel. Met onze bierprojecten Toppezot van bier, Up toer mè Toppezot willen we onze klanten ook besmetten met passie voor Belgisch speciaalbier!

Met Up Toer willen we mensen tonen en vertellen over de bieren, en op een originele manier. Daarom hebben we ons busje gekocht.
Er zijn zoveel mooie plekjes die we zelf gedaan hebben en we wilden dit nu met andere mensen delen!

En voor de overnachting in biersfeer kunnen gasten sinds 2015 terecht in onze B&B kamer Lupuline, een verblijf in biersferen.

Onze favoriete bieren
Mijn favoriete bier? Dit is héél moeilijk te stellen, wat mijn favoriete bier is hangt af van het moment, de sfeer, de gelegenheid… dus het kan verschillen.
Maar toch hebben we een boontje voor ‘Orval’ waarvan we meerdere jaren Ambassadeur Cum Laude zijn geweest.

Voor Dirk geldt dat hij al even moeilijk als mij een favoriet bier kan kiezen. Voor hem is vooral belangrijk dat de bieren gebrouwen zijn met passie van de brouwer! En die passie brengen wij graag over aan onze gasten.